Welkom bij Century Aluminum Vlissingen​

Welkom bij Century Aluminum Vlissingen

Puur aluminium van pure energie

Century Aluminum Company is een producent van primair aluminium en levert producten van de hoogste kwaliteit. De onderneming is beursgenoteerd in de Verenigde Staten en heeft wereldwijd meer dan 2000 medewerkers. Er zijn vestigingen in de VS, IJsland en Nederland. 

Over ons

In juni 2012 heeft Century Aluminum Company de fabriek voor het maken van anoden in Vlissingen aangekocht, met het doel anoden te produceren voor zowel de IJslandse smelters als voor externe klanten. De anodefabriek in Vlissingen is een dochteronderneming van Century Aluminum Corporate.

Anoden

Anoden zijn koolstof blokken die worden gebruikt als stroomgeleiders in het elektrolyseproces waarmee aluminium wordt geproduceerd.

Onze anoden worden gebruikt in het proces om aluminium te maken bij onze klant en zusterbedrijf Nordural ehf. in IJsland. Deze onderneming Norðurál produceert koolstofarm aluminium!

Bedrijfsactiviteiten

De algemene presentatie over Century Aluminum Vlissingen B.V. bevat veel informatie over ons bedrijf. Met een drone zijn er beelden van de bakoven gemaakt en hier is een korte film van gemaakt.

Duurzaamheid

De samenleving verwacht in toenemende mate dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor alle aspecten van hun productieketen. Daarvoor is krachtenbundeling en samenwerking met andere stakeholders noodzakelijk. Om deze reden nemen wij deel aan het internationaal MVO-convenant voor de metaalsector. 

Werken bij Century Aluminum Vlissingen

Century Aluminum Vlissingen ontwikkelt nieuwe werkgelegenheid in Zeeland. Het bedrijf biedt werk aan hoog gekwalificeerd personeel. Century Aluminum Vlissingen heeft met name operators, technici, ingenieurs en administratieve medewerkers in dienst. Ongeveer 95% van het personeel komt uit de naburige gemeenten. Op dit moment hebben we ongeveer 75 mensen in dienst in de anodefabriek.

Neem contact met ons op

Century Aluminum Vlissingen B.V. is gevestigd in Ritthem, Vlissingen-Oost.

Frankrijkweg 2a, Haven 5977, 4389 PB Ritthem Nederland
T: 0113 616000
E: info@centuryvlissingen.nl
KvK: 55195229

Coordinates of this location not found