Over ons

Over ons

In juni 2012 heeft Century Aluminum Company de anodefabriek in Vlissingen aangekocht. De maximale productiecapaciteit van deze fabriek is 165.000 ton anoden per jaar. De anoden worden verscheept naar IJsland, waar zij worden gebruikt in het productieproces van de aluminiumsmelters in IJsland. 

Voor de productie werd gestart in november 2013, is er een omvangrijk investeringsproject uitgevoerd door een internationaal projectteam. Hierdoor voldoet de productielocatie aan de eisen op het gebied van Veiligheid en Milieu en is het mogelijk de gewenste producten te leveren. Century Aluminum Vlissingen heeft de intentie om zoveel mogelijk ondernemers uit de regio te contracteren.

Century Vlissingen ontwikkelt nieuwe werkgelegenheid in Zeeland. Wij bieden werk aan hoog gekwalificeerd personeel.

Century in het nieuws

Century Aluminum Vlissingen B.V. heeft sinds de start meerdere keren de aandacht van de lokale media getrokken. Hieronder vindt u links naar diverse artikelen over ons bedrijf.

Metaal Nederland

Century Aluminum Vlissingen is aangesloten bij Metaal Nederland. Deze organisatie komt op voor de belangen van de Nederlandse metaalindustrie. 

Bedrijfsactiviteiten

De algemene presentatie over Century Aluminum Vlissingen B.V. bevat veel informatie over ons bedrijf. Met een drone zijn er beelden van de bakoven gemaakt en hier is een korte film van gemaakt.

Jaarverslag

Het sociaal jaarverslag geeft meer inzicht in onze werkwijze en laat zien welke ontwikkelingen zich de afgelopen periode binnen ons bedrijf hebben voorgedaan.

Visie en missie

In mei 2020 hebben wij onze visie voor het jaar 2025 geformuleerd voor Century Aluminum Vlissingen B.V.

Sponsoring

Century Aluminum Vlissingen heeft het beleid om de lokale gemeenschap en goede doelen te ondersteunen. Dit doen we onder andere gericht via sponsoring van kleinschalige activiteiten en sporten en via het actief en passief ondersteunen van goede doelen.

Medewerkers en leveranciers hebben de mogelijkheid om bij ons een sponsoraanvraag in te dienen. De bijdragen zijn tot nu onder andere aangevraagd voor de aanschaf van instrumenten, de aankoop van een vangkooi, de aanschaf van voetbaldoelen en de organisatie van een jeugdkamp.