Over ons

In juni 2012 heeft Century Aluminum de anodefabriek in Vlissingen aangekocht. De maximale productiecapaciteit van deze fabriek is 150.000 ton anoden per jaar. De anoden worden verscheept naar IJsland, waar zij worden gebruikt in het productieproces van de aluminiumsmelters in IJsland. Tevens zullen de anoden worden verkocht aan derden.

Voor de productie werd gestart in november 2013, is er een omvangrijk investeringsproject uitgevoerd door een internationaal projectteam. Hierdoor voldoet de productielocatie aan de eisen op het gebied van Veiligheid en Milieu en is het mogelijk de gewenste producten te leveren. Century Vlissingen heeft de intentie om zoveel mogelijk ondernemers uit de regio contracteren.

Century Vlissingen ontwikkelt nieuwe werkgelegenheid in Zeeland. Wij bieden werk aan hoog gekwalificeerd personeel.

Century in het nieuws

Century Aluminum Vlissingen B.V. heeft sinds de start meerdere keren de aandacht van de lokale media getrokken. Hieronder vindt u links naar diverse artikelen over ons bedrijf.

Eimskip begint containerdienst tussen Vlissingen en IJsland – 12 april 2016

Zeeuwse aluminiumindustrie terug bij VNMI – 22 december 2015

Century verdubbelt capaciteit – 16 december 2014

Century Vlissingen opent officieel anodefabriek – 14 maart 2014

Century start anodefabriek in Sloe op – 14 november 2013

Eindelijk weer eens wat te vieren bij Zalco  – 18 december 2012

VNMI

Century Aluminum Vlissingen B.V. is lid van VNMI. Dit is de branche-organisatie van Nederlandse producenten van ruwe metalen en metaallegeringen en halffabricaten daarvan.